Sesiune specială despre siguranța pacientului adresată asistenților medicali din sălile de operație și secțiile de ortopedie

Curs despre siguranța pacientului destinat asistenților medicali, desfășurat astăzi în cadrul Congresului Național de Ortopedie și Traumatologie.

În cadrul Congresului Național de Ortopedie și Traumatologie, organizat în perioada 16-18 octombrie 2019, a avut loc și o sesiune specială despre siguranța pacientului adresată asistenților medicali din sălile de operație și secțiile de ortopedie.

La acest curs au fost prezenți peste 100 de asistenți medicali din secții de ortopedie și bloc operator aferent, din toată țara.

Pe parcursul zilei de 18 octombrie, aceștia au participat și la o serie de aplicații practice despre identificarea riscurilor și elaborarea modelelor de bune practici medicale. Au fost prezentate aspecte privind siguranța pacientului în România anului 2019 și prevenția infecțiilor asociate activității chirurgicale.

Sesiunea științifică adresată asistenților medicali a fost coordonată din partea ANMCS de dr. Nicoleta de Cecco, șeful Biroului Standarde pentru Serviciile de Sănătate Spitalicești și dr. Marius Filip, director Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate.

Despre îngrijirile medicale acordate în condiții de siguranță au vorbit și dr. Miljana Grbic, reprezentantul OMS- Biroul pentru Romania , Carmen Mazilu, președinte OAMMR, prof. dr. Gheorghe Popescu, președintele Societăţii Române de Ortopedie și Traumatologie (SOROT), dr. Andrei Nica, medic ortoped Spitalul Clinic Colentina.

Referințe

curs-siguranta-pacientului-congresul-national-ortopedie-traumatologie

Curs despre siguranța pacientului desfășurat asăzi în cadrul Congresului Național de Ortopedie și Traumatologie. Foto: ANMCS

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator