Ministerul Sănătății a oprit „parodia de concurs” pentru ocuparea funcției de președinte al ANM

Concursul pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte al Agenției Naționale a Medicamentuluia fost suspendat de ministrul Sănătății, Victor Costache.

Concursul anunțat luna trecută de fostul ministru Sorina Pintea a fost contestat de reprezentanții farmaciștilor din cauză că în condițiile de înscriere nu figura faptul că aspiranții trebuie să fie absolvenți ai Facultății de Farmacie.

Excluderea farmacistului de la posibilitatea înscrierii la concursurile sus menționate reprezintă o discriminare majoră, un abuz și o barieră nejustificată privind accesul farmaciștilor în aceste funcții de autoritate publică, preciza la acea dată Colegiul Farmaciștilor .

În această dimineață, premierul Ludovic Orban a anunțat că „domnul ministru a blocat parodia de concurs, s-a amânat concursul”.

„Trebuie reluată, din punctul meu de vedere, procedura şi trebuie făcut un concurs pe bune, la care orice specialist în domeniu care doreşte să participe să poată să participe, să existe o selecţie obiectivă şi să fie selectat cel mai bun candidat cu cel mai bun program […] Agenţia Medicamentului trebuie să ia decizi corecte, rapide, trebuie să ţină cont de realităţile de pe piaţă şi trebuie să renunţe la discriminările care există între diferiţii actori economici de pe piaţă. Am înţeles că domnul ministru a blocat parodia de concurs, s-a amânat concursul. Trebuie reluată, din punctul meu de vedere, procedura şi trebuie făcut un concurs pe bune, la care orice specialist în domeniu care doreşte să participe să poată să participe, să existe o selecţie obiectivă şi să fie selectat cel mai bun candidat cu cel mai bun program”
– Ludovic Orban.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator