Klaus Iohannis: Sistemul privat de sănătate să intre în colaborare cu sistemul de stat și împreună să realizeze servicii medicale în beneficiul populației

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că statul trebuie să asigure toate tipurile de servicii medicale, dar că autorităţile trebuie să "deschidă calea” astfel încât şi medicii din mediul privat să poată lucra "în beneficiul pacientului”.

Întrebat despre legea care liberalizează accesul la programele naționale de sănătate și pentru spitalele private, președintele a răspuns că sistemul privat trebuie să colaboreze cu cel de stat.

„Serviciile medicale trebuie asigurate de stat, toate, dar în România avem și un sistem privat care funcționează la parametri buni. Și fiindcă avem acest sistem privat, care funcționează la parametri buni, eu cred că este corect ca și sistemul privat să intre în colaborare cu sistemul de stat și împreună să realizeze servicii medicale în beneficiul populației. Am văzut acea abordare pesedistă, mi se pare cel puțin ciudată. Din moment ce avem medici foarte buni la stat și medici foarte buni la privat, eu cred că trebuie să avem înțelepciunea să deschidem calea și unora, și celorlalți, către pacient, în beneficiul pacientului”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.