Cluj: Studenții mediciniști și Asociația de Podiatrie ajută persoanele de peste 60 de ani

În contextul pandemiei COVID-19, exemplele de solidaritate nu au întârziat să apară. Studenții la medicină din Cluj și Asociația de Podiatrie vor ajuta persoanele vârstnice să își procure cele necesare.

Începând de mâine, 16.03.2020, voluntarii OSM rămaşi în Cluj vor încerca să ajute, pe cât posibil, persoanele vârstnice sau cu diverse afecţiuni ce le pun în pericol sănătatea, în contextul epidemiei de COVID-19.

Aceştia se vor ocupa, la cerere, fără a percepe vreun cost suplimentar de transport, de cumpărăturile necesare respectivelor grupe de risc, plata făcându-se în momentul livrării, la domiciliu.

Paşii care trebuie urmaţi de persoanele interesate sunt:

1. Redactarea unei liste de cumpărături rezonabile
2. Apelarea, între orele 08:00-12:00, a numărului de telefon 0765508113 şi comunicarea respectivei liste
3. Livrarea cumpărăturilor în intervalul orar 16:00-20:00 a aceleiaşi zile

Menţiuni:
• solicitările provenite din partea unor persoane care nu se încadrează în categoriile menţionate nu vor fi luate în considerare
• listele de cumpărături trebuie să fie în cantităţi rezonabile şi să se axeze pe strictul necesar (pe cât posibil fără baxuri de apă, în condiţiile în care apa de la robinet din Cluj-Napoca este potabilă)
• campania se va desfăşura până la 31 martie, cu posibilitatea de prelungire dacă situaţia o va cere
• campania se va desfaşura doar în concordanţă cu reglementările autorităţilor locale şi centrale în contextul situaţiei de urgenţă
• cheltuielile necesare studenţilor pentru realizarea acestei activităţi vor fi suportate de către partenerul nostru, Asociaţia pentru Podiatrie
• felicităm celelalte asociaţii studenţeşti care au iniţiat sau sunt în curs de derulare a unor activităţi asemănătoare

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj – OSM Cluj
Asociația de Podiatrie

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator