Un pacient de 20 de ani, cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, va fi transferat la Spitalul AKH din Viena

Ministerul Sănătăţii a anunţat, duminică seară, că un pacient de 20 de ani, cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului, va fi transferat la Spitalul AKH din Viena.

Ministerul a negat existenţa unor blocaje birocratice.

”Pacientul în vârstă de 20 de ani internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti cu arsură peste 50% din suprafaţa corpului, dar si politraumă va fi transferat în cursul dimineţii de mâine, 6 ianuarie 2020, în Austria, la Spitalul AKH din Viena. Cu privire la acest caz precizăm că, încă de ieri, 04 ianuarie 2020, orele 23.00, la mai puţin de 5 ore de la primirea informaţiei despre acest caz, conducerea Ministerul Sănătăţii a aprobat transferul pacientului, fără piedici birocratice, într-o unitate sanitară de specialitate din străinătate pentru continuarea tratamentului specific”, a transmis, duminică seară, Ministerul Sănătăaţii.

Sursa citată a precizat că un astfel de transfer se realizează numai cu aprobarea spitalului primitor, care transmite acordul dupa mai multe verificări.

Cele 2 unităţi sanitare unde au fost transmise actele medicale în vederea transferului au dat acordul pentru realizarea acestuia în cursul zilei de mâine.

”Ministerul Sănătăţii a colaborat permanent cu DSU şi SUUB. De asemenea, menţionăm faptul că, în tot acest timp, a existat loc pentru tratarea unui pacient cu arsură gravă, la fel ca acest caz, la Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi Bucureşti”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

„Nu au existat probleme sau întârzieri legate de birocraţie sau traducerea documentelor. Unitatea medicală din Bruxelles, acolo unde familia pacientului a solicitat transferul, a dorit ca imagistica să verifice diagnosticul. Ambele unităţi medicale, atât cea din Bruxelles, cât şi cea din Viena, acolo unde au fost transmise actele medicale, au dat acordul pentru transferul pacientului în dimineaţa zilei de mâine. S-a ales unitatea din Viena unde acest transfer va fi realizat maine dimineaţă, în jurul orelor 7, cu mijloacele de transport ale Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, conform legislaţiei şi competenţelor”, a declarat Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţi.

Zborul va fi efectuat cu o aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator