Ultima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în țară și poate fi ridicată de medicii de familie de la Direcțiile de Sănătate Publică

A treia tranșă de vaccin gripal a ajuns în țară și poate fi ridicată de medicii de familie de la Direcțiile de Sănătate Publică.

În cazul în care numărul dozelor este insuficient, acesta poate fi suplimentat, potrivit acordului cadru încheiat cu furnizorul, a anunțat vineri seară Ministerul Sănătății, într-o precizare remisă HotNews.ro.

Precizările instituției conduse de Victor Costache vin după ce medicii de familie din București s-au plâns că au primit, în primele două tranșe, doar între 10 și 30 de doze de vaccin, cu toate că solicitaseră câteva sute.

Ministerul Sănătății amintește că a cumpărat anul acesta 1,5 milioane de doze de vaccin gripal – cu 200.000 de doze mai mult decât anul trecut – pentru vaccinarea persoanelor de la 3 ani în sus și încă aproape 10.000 de doze pentru copiii între 6 luni și 3 ani. Toate aceste doze de vaccin au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică.

„Medicii de familie pot începe să ridice și ultima tranșă de vaccin. Urmează ca la sfârșitul lunii să fie livrate și cele 9.200 de doze pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni și 3 ani, conform calendarului stabilit. Dacă dozele de vaccin sunt insuficiente, acordul cadru încheiat de Ministerul Sănătății cu furnizorul prevede posibilitatea suplimentării numărului acestora”
– conf. dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator