Sorina Pintea, 10.000 de euro și 120.000 lei mită pentru amenajarea unui bloc operator

​​Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost arestată de Tribunalul București pentru 30 de zile.

Potrivit Mediafax, decizia nu e definitivă. Pintea a fost reținută de DNA în cursul dimineții de sâmbătă, fiind acuzată de luare de mită.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus sâmbătă reținerea fostului ministru Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Sorina Pintea este acuzată de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator