Sindicatele din sănătate, „partener strategic” al actualei conduceri a Ministerului Sănătății

Pentru Ministerul Sănătății, sindicatele reprezintă unul din cei trei parteneri strategici, alături de colegiile profesionale și asociațiile de pacienți, au comunicat, miercuri, reprezentanții instituției.

Victor Costache, ministrul Sănătății s-a întâlnit miercuri cu reprezentanții sindicatelor reprezentative din Sănătate, Federațiile SANITAS și Solidaritatea Sanitară din România.

În cadrul întâlnirilor a fost stabilit calendarul colaborării dintre partenerii sociali și au fost demarat dialogul pe teme de interes care vizează creșterea calității condițiilor de muncă pentru profesioniștii din sistem, ca de exemplu asigurarea creșterilor salariale, rezolvarea inechităților salariale pentru diferitele categorii de personal, aspecte privind contractul colectiv de muncă, malpraxis.

Ministrul Sănătății a exprimat disponibilitatea autorităţilor pentru menţinerea, în permanenţă, a dialogului deschis şi constructiv pe toate temele de interes comun, bazat pe încredere și responsabilitate.

SANITAS cere noului guvern eliminarea discriminărilor legate de acordarea sporurilor pentru condiții de muncă

De cealaltă parte, Federația SANITAS a semnalat guvernanților discriminările create de apariția OUG 114/2018.

„Am demonstrat în repetate rânduri fostului guvern că, în forma adoptată, Ordonanța legiferează, practic, o discriminare majoră între diferitele categorii profesionale din Sănătate. Am reluat discuția cu reprezentanții Guvernului Orban. Le-am explicat că înghețarea în continuare a sporurilor, în condițiile respectării legii care impune creșterea salariului de bază începând cu ianuarie 2020, nu va face decât să accentueze discriminările inițiale. Vor fi defavorizate în continuare categorii întregi de angajați din sistem – farmaciști, biologi, chimiști, infirmieri, kinetoterapeuți, brancardieri”, au comunicat reprezentanții SANITAS.

Aceștia cer Ministerului Sănătății rediscutarea OUG 114/2018 și o soluție echitabilă pentru profesioniștii din Sănătate.

Referințe

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator