S-a lansat, joi, Asociaţia Medicilor Independenţi – o inovaţie pe piaţa serviciilor medicale, atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici.
Asociația Medicilor Independenți este o rețea de clinici și cabinete, ce are ca scop îngrijirea integrată a pacientului. AMI s-a creat ca o alternativă pentru pacienții din România, cu intenția de a oferi un serviciu de calitate, într-o piată dominată de sistemul de stat, pe de o parte, și marile firme medicale, pe de altă parte.
De aceea, medici aparținând diverselor specialităti s-au reunit într-o asociație care este menită să propună pacientului trei valori de bază: competență, calitatea actului medical și oferirea unei palete cât mai largi de servicii medicale.
Prezent la eveniment, preşedintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean, a declarat că este o chestiune de timp până când serviciile medicale private vor lua amploare în România şi vor aduce “acel plus de investiţie de bani şi de calitate” în sistemul de sănătate românesc.
Apreciem o idee constructivă în binele profesiei medicale şi al profesioniştilor din sănătate, indiferent că se practică în public sau în privat. Este o chestiune de timp ca serviciile private să ia amploare în România, aducând acel plus de investiţie, de bani şi de calitate în sistemul de sănătate românesc. Noi facem aceeaşi medicină în public sau în privat. Organizarea actului medical diferă mult şi am vrea să fie la fel în sistemul medical.
– Gheorghe Borcean, președintele CMR
Cum pot medicii să devină membri ai Asociației Medicilor Independenți
AMI a fost creată la îniţiativa a 7 medici fondatori, Dr Wargha Enayati (Intermedicas), dr Mihaela Leventer (dr Leventer Center), Dr Ion Bogdan Codorean (ArtroSport Clinic), dr Gabriel Tatu Chitoiu (Cardiomed), dr Ovidiu Palea (Provita), dr Silviu Predoi (Wellborn), cu reputaţie, specialişti de top a căror grijă primordială este să ofere pacientului o experienţă corectă şi profesionistă prin abordarea pluridisciplinară a cazului medical. Criteriile de Aderare AMI sunt importante pentru certificarea profesională şi probitatea membrilor, pentru menţinerea standardului profesional şi pentru a beneficia de recomandarea, de sigiliul acestei asociaţii.
Medicii care doresc să adere la AMI trebuie să facă dovada practicii independente. Să nu existe vreo condamnare pentru malpraxis sau vreo condamnare indiferent de natura acesteia. Să aibă susţinerea din partea a minim 3 membri fondatori. Să aibă vechime în specialitate, activitate profesională de minim 50% în mediul privat. Fără a fi obligatorii, sunt punctate în cadrul evaluării cerererii de aderare existenţa unui titlu de doctor in medicina sau titulatura de medic primar, titlu universitar precum şi specializari effectuate în străinătate, precum şi calitatea de proprietar sau actionar într-o unitate medicala private. De altfel, sunt punctate şi competenţele europene în specialitate medical.
Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.