S-a înregistrat debutul sezonului gripal pentru anul 2020

S-a înregistrat debutul sezonului gripal pentru acest an calendaristic, rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 25% pentru acelaşi subtip, a informat, joi, Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

La nivel national, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 73.257, de 1.8 ori mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.657) – situație datorată în principal subraportărilor din saptamana anterioara, ca urmare a zilelor nelucratoare (sarbatorilor legale).

Au fost raportate la nivel național 692 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent (1155 cazuri).

Au fost raportate 13 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 6 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 18 mai puține față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

A fost comunicat un deces nou confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost inregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09.

În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 12 decese confirmate cu virus gripal, din care 7 tip A, subtip (H1)pdm09, 4 tip A, subtip H3 și 1 A nesubtipat.

Statistici tulpini de virus gripal confirmate în România, 2019-2020

De la începutul sezonului au fost confirmate 165 cazuri de gripă:

  • 19 cazuri gripă cu virus AH3
  • 19 cazuri gripă cu virus AH1
  • 20 cazuri gripă A nesubtipat
  • 107 cazuri gripă cu virus B
Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator