S-a înregistrat debutul sezonului gripal pentru anul 2020

S-a înregistrat debutul sezonului gripal pentru acest an calendaristic, rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 25% pentru acelaşi subtip, a informat, joi, Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile.

La nivel national, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 73.257, de 1.8 ori mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (39.657) – situație datorată în principal subraportărilor din saptamana anterioara, ca urmare a zilelor nelucratoare (sarbatorilor legale).

Au fost raportate la nivel național 692 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent (1155 cazuri).

Au fost raportate 13 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 6 mai multe față de săptămâna precedentă și cu 18 mai puține față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

A fost comunicat un deces nou confirmat cu virus gripal.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost inregistrate 2 decese confirmate cu virus gripal, tip A, subtip (H1)pdm09.

În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 12 decese confirmate cu virus gripal, din care 7 tip A, subtip (H1)pdm09, 4 tip A, subtip H3 și 1 A nesubtipat.

Statistici tulpini de virus gripal confirmate în România, 2019-2020

De la începutul sezonului au fost confirmate 165 cazuri de gripă:

  • 19 cazuri gripă cu virus AH3
  • 19 cazuri gripă cu virus AH1
  • 20 cazuri gripă A nesubtipat
  • 107 cazuri gripă cu virus B
Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.