Prof. dr. Cătălina Poiana: Să fim responsabili cu medicii, să protejăm activitatea spitalelor!

Președintele Colegiul Medicilor din Municipiul București, Prof. dr. Cătălina Poiana, a transmis un mesaj, sâmbătă, către autorități.

Aceasta le cere să identifice rapid unitățile sanitare unde stocurile de dezinfectanți și materiale de protecție sunt limitate. Aceasta reiterează faptul că medicii și asistenții sunt în avangarda luptei cu pandemia de coronavirus.

„Să fim responsabili cu medicii, să protejăm activitatea spitalelor! (…) Fac un apel public către toate autoritățile competente din domeniul sanitar, dar și către autoritățile locale și centrale și către managerii unităților medicale să identifice rapid unitățile unde personalul medical nu dispune de echipamente de protecție sau acestea nu sunt suficiente în cazul în care numărul de pacienți infectați cu coronavirus, care trebuie diagnosticați și tratați, poate să crească în perioada următoare. Totodată trebuie asigurate stocurile de dezinfectanți în cantități suficiente”, este mesajul transmis de prof. dr. Cătălina Poiană.

prof. univ. dr. Catalina Poiana, presedinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB)

Prof. univ. dr. Catalina Poiana, presedinte Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti (CMMB)

De asemenea, aceasta atrage atenția că programul de lucru al personalului sanitar trebuie eficientizat.

„Este important să se eficientizeze programul medicilor, astfel încât aceștia să răspundă provocărilor, dar să aibă și suficient timp pentru odihnă. Este foarte clar că încă nu știm cât timp ne vom confrunta cu această situație epidemiologică sau la ce nivel. Ca medic, cetățean și președinte al celui mai mare colegiu teritorial din România am văzut ce se întâmplă în alte țări cu un sistem medical mai dezvoltat și sunt convinsă că analizându-se aceste situații, veți lua deciziile cele mai bune și eficiente, în colaborare strânsă cu specialiștii din domeniu(…) Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici și asistenți, dar și a celorlalți angajați din unitățile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze și să ofere îngrijire în fața pandemiei de coronavirus.”, a transmis președintele Colegiului Medicilor București.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator