Primul medic român infectat cu coronavirus / 30 de cazuri confirmate la nivel național

Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineață, al 30-lea caz la nivel național. Este vorba de o femeie, 43 ani, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, femeia este din București și a fost medicul gastroenterolog al ofițerului în rezervă, angajat al ADP sector 4 internat la Gerota și care a ascuns că a fost în Israel, zonă roșie.

România se află acum în scenariul doi imaginat de autorități (26-100 pacienți). Marți seară, în timpul ședinței de Guvern, Victor Costache, ministrul Sănătății, a dat asigurări că scenariul doi reprezintă încă o răspândire sporadică a coronavirusului și nu implică motive grave de îngrijorare.

Mai mult, ministrul a transmis că România se află încă departe de situația din Italia sau Germania.

Luni, a fost confirmată infectarea unui bărbat de 60 de ani, fost ofițer MAI, internat la spitalul „Dimitrie Gerota”, despre care nu se știa că ar fi călătorit într-o zonă de risc și nici nu ar fi avut simptome specifice. Ulterior, s-a aflat că bărbatul ar fi călătorit recent în Israel. El este și angajat la DSP Sector 4, unde a împărțit mărțișoare de 1 martie, iar în urma anchetei epidemiologice 120 de persoane au fost izolate la domiciliu.

În același timp, spitalul Gerota a fost închis, iar toate persoanele din instituție – personal medical și pacienți – sunt testate.

Actualizare
Încă un caz de COVID-19 a fost confirmat, miercuri, 11 martie, în România, în Iași. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani, care s-a întors în țară pe 2 martie, din Veneția. A prezentat simptome două zile mai târziu, iar pe 10 martie a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase. Numărul cazurilor confirmate este 31.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator