Participanţii la examenul de rezidenţiat care vor avea punctajul mai mare de 60% se pot specializa

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, toţi participanţii la concursul de intrare în rezidenţiat care vor avea punctajul mai mare de 60% se pot specializa.

El a spus că Ministerul Sănătăţii va pune accent în ceea ce priveşte rezidenţiatul, pentru anii următori, „pe raţional, pe clinic, pe aspectele de inteligenţă medicală, mai mult decât pe metodele clasice de examen”.

„Modificările sunt conform hotărârilor pe care le-am luat – toţi cei care vor depăşi 60% din punctaj vor beneficia de un loc de rezident ca să se instruiască în specialităţile pe care ei le vor alege”, a spus secretarul de stat, duminică, la sediul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”.

Trebuie mărit numărul de locuri la specialităţile care sunt deficitare

El a afirmat că este o satisfacţie pentru echipa actuală de la Ministerul Sănătăţii că a reuşit „să recupereze” această generaţie „foarte importantă” pentru medicina românească.

„Vom implementa o lărgire a spaţiilor de instruire pentru aceşti medici rezidenţi (cei care obţin peste 60% punctaj – n.r.) în alte spitale care până acum nu au beneficiat de această posibilitate, în reţele ale Ministerului Sănătăţii, în primul rând, dar şi în reţele locale – spitale clinice judeţene, ale autorităţilor locale, ale Ministerelor Transporturi, Apărare Naţională, care au spitale foarte bune, Ministerului de Interne, spitale private, astfel încât să utilizăm baza tehnologică foarte avansată a unor spitale (…)”, a mai spus Moldovan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, trebuie mărit numărul de locuri la specialităţile care sunt deficitare, aceasta fiind o prioritate a Ministerului Sănătăţii.

Horaţiu Moldovan a precizat că Ministerul Sănătăţii va pune accent, în ceea ce priveşte rezidenţiatul, pentru anii următori, „pe raţional, pe clinic, pe aspectele de inteligenţă medicală, mai mult decât pe metodele clasice de examen”.

Aproape 9.000 de tineri s-au înscris la examenul de rezidențiat care are loc astăzi în șase centre universitare

Concursul de intrare în rezidențiat în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie are loc duminică, iar 8.876 de absolvenți ai facultăților de Medicină și Farmacie candidează pentru cele 4.710 locuri scoase la concurs. Examenul se desfășoară în 6 centre universitare – București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara – sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări și va avea o durată de 4 ore.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator