Pacient în șoc cardiogen, transportat cu elicopterul SMURD la SUUB București

Un pacient de 65 de ani, în stare gravă, cu șoc cardiogen cauzat de un infarct miocardic acut a fost adus, în această după-amiază la Spitalul Universitar de Urgență București fiind transportat de la Tulcea cu un elicopter SMURD.

După aterizarea elicopterului pe heliport, pacientul a fost dus în Unitatea de Primiri Urgențe a SUUB, conform protocolului, iar apoi a fost transportat direct în sala de cardiologie intervențională unde a fost supus unei coronarografii cu angioplastie.

De pe data 3 decembrie, de când heliportul Spitalului Universitar de Urgență București a devenit operațional și până astăzi 23 pacienți au fost transferați cu elicopterul.

ucrările la heliportul Spitalului Universitar de Urgență București au început în luna aprilie 2019. Este singurul heliport medical din București, autorizat pentru zboruri pe timp de zi și de noapte.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator