OAMGMAMR: Participarea la cursurile de educație medicală va fi gratuită

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a hotărât ca începând cu 1 ianuarie 2020 participarea la cursurile de educație medicală continuă organizate de OAMGMAMR să fie gratuită.

Excepție fac cursurile de educație medicală continuă organizate pentru asistenții medicali și moașe cu credite restante.

Mai mult, OAMGMAMR va pune la dispoziție o platformă națională pentru cursuri online de educație medicală continuă. De asemenea, vor continua să fie disponibile și cursurile existente în prezent pe platformele filialelor judetene, fără taxă. Costurile de administrare, mentenanță și pentru dezvoltarea acestor platforme, precum și costurile legate de elaborarea suporturilor de curs de către specialiști vor fi susținute financiar de către OAMGMAMR.

De asemenea, s-a hotărât eliminarea taxei de eliberare a duplicatului pentru certificatul de membru.

OAMGMAMR precizează că organismele profesionale și de reglementare definite prin lege se autofinanțează pentru a-și exercita atribuțiile definite de lege. În consecință, toate profesiile care fac obiectul reglementărilor legale din România plătesc o cotizație de membru autorității de reglementare. S-a luat decizia în Consiliul Național de a realiza o analiză comparativă a modului de stabilire a cotizației, atât în raport cu alte organisme/autorități profesionale și de reglementare din spațiul european, cât și în raport cu alte organisme profesionale la nivel național, inclusiv în raport cu organizații patronale și sindicale finanțate conform legii, prin contribuțiile membrilor.

Concluziile analizei vor fi prezentate în următoarea ședință a Consiliului Național.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.