Noutăți privind cele 128 de medicamente la care expiră prețurile în 2 și 6 noiembrie 2019

Pentru 128 de medicamente expiră prețurile în 2 și 6 noiembrie 2019. Ministerul Sănătății susține că au fost găsite soluții.

Au fost identificate soluții pentru cele 128 de medicamente la care expiră prețurile în 2 și 6 noiembrie 2019, susține, într-un comunicat, Ministerul Sănătății.

Astfel, pentru 58 dintre acestea a fost acceptat prețul de către companiile farmaceutice, iar săptămâna viitoare Ordinul de preț va fi postat în transparență decizională pe pagina de web a Ministerului Sănătății.

Pentru alte 52 de molecule au fost identificate echivalente terapeutice de catre Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România și comisiile de specialitate.

Pentru cele 18 molecule la care nu s-a acceptat prețul și nu s-a confirmat nici existența echivalentului farmaceutic, Ministerul Sănătății a solicitat din partea comisiilor de cardiologie, urologie, diabet, reumatologie, radiologie și boli infecțioase un punct de vedere privind existența unui alt medicament care poate trata aceeași afecțiune în România.

Până în data de 14 octombrie 2019, comisiile de specialitate au termen pentru a comunica dacă există acest echivalent terapeutic, iar în cazul în care nu se confirmă, vor fi emise autorizații pentru nevoi speciale.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator