MS: Medicamentul EUTHYROX (LEVOTHYROXINUM) comprimate se comercializează în continuare

In urma multor sesizari potrivit carora Euthyrox nu se mai gaseste in farmacii, Ministerul Sanatatii precizeaza:

Medicamentul EUTHYROX (LEVOTHYROXINUM) comprimate se comercializează în continuare.

Potrivit precizarilor Ministerului Sanatatii, compania deținătoare a autorizației de punere pe piață pentru Euthyrox, a comunicat faptul că a emis facturile către distribuitorii angro parteneri, care au ridicat cantitățile aferente de medicament, în cele trei concentrații: 25µg, 50µg, 100µg levotiroxină/comprimat. Se poate estima că în farmaciile din București, Euthyrox va fi disponibil până la sfârșitul săptămânii în curs, iar în provincie probabil până la mijlocul săptămânii viitoare.

Compania deținătoare a autorizației de punere pe piață a asigurat Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România că există cantități acoperitoare pentru următoarele patru luni.

Este imperios necesar ca eliberarea în farmacii să se efectueze numai pe bază de rețetă, în care medicul să prescrie cantitatea necesară pentru cel mult trei luni, respectiv o cutie, având în vedere că fiecare cutie conține 100 comprimate.

Referinte

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator


Peste 140.000 de cutii de Euthyrox sunt disponibile în farmacii | Medic24 - 2020-04-10 10:44:09

[…] Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene si se comercializeaza in continuare pe piata din Romania. […]