Ministrul sănătății: Orice proiect în domeniul sănătății este important

'Vom încerca să prioritizăm acțiunile principale în domeniul sanitar" - Victor Costache, ministrul sănătății

Victor Costache, ministrul Sănătății a prezentat joi prioritățile mandatului său.

“Vom încerca să prioritizăm acțiunile principale în domeniul sanitar. În primul rând vom menține funcționarea normală a ministerului, cât și a programelor în curs. Trebuie să prioritizăm câteva direcții principale. Unul dintre primele aspecte care trebuie menținute funcționale este concursul de Rezindețiat. Nu vrem să creăm confuzie în rândul tinerilor din întrega țară care se pregătesc de ani de zile pentru acest concurs care este un moment de cotitură în viața oricărui student la medicină. Încă din prima zi a mandatului am vorbit cu studenții. Concursul va avea loc pe 8 decembrie. Nici un absolvent care reușește să treacă pragul de 60 la sută nu va rămâne pe dinafară. Vom găsi soluții pentru acești tineri. Trăim într-o țară în care resursa umană este deficitară. Acești tineri care au muncit timp de 6 ani, care au reușit la un examen de licență sunt importanți pentru țara noastă și sistemul medical și trebuie integrați”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache în cadrul conferinței de presă.

Ministrul Sănătății a mai vorbit despre nevoia unei rectificări bugetare pozitive pentru domeniul sanitar în vederea derulării fără discontinuități a programelor de sănătate și pentru asigurarea salariilor până la sfârșitul anului. O soluție pentru aducerea de fonduri suplimentare în Sănătate o reprezintă asigurările complementare în Sănătate.

“Multă lume a evitat acest subiect în toți acești ani, dar suntem în Europa, într-o țară europeană. Trebuie să lăsăm tabuurile deoparte, să avansăm și să punem pacientul în centrul sistemului. A treia prioritate o reprezintă analiza stadiului proiectelor spitalelor regionale. Este un proiect de interes national foarte important, dar nu trebuie uitate nici proiectele de la nivel județean, nu contează culoarea lor politică. Orice proiect în domeniul sănătății este important”, a mai adăugat ministrul Costache.

Victor Costache, ministrul Sănătății a anunțat că mandatul său va fi unul al dialogului și colaborării și de readucere a pacientului în centrul sistemului.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator