Mesajele liderilor de opinie străini în urma Congresului Neurodiab 2019

În perioada 10-12 octombrie 2019 a avut loc, la București, congresul național organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab.

Manifestarea științifică, ajunsă la cea de a 7-a ediție, s-a adresat profesioniștilor din specialitățile diabet, nutriție și boli metabolice, neurologie, medicină de familie, chirurgie generală, ortopedie, endocrinologie, dermatologie, nefrologie, medicină internă, reumatologie, cardiologie, oftalmologie și care au în îngrijire medicală persoane cu neuropatie diabetică și picior diabetic.

Congresul Neurodiab este singura manifestare științifică din România dedicată neuropatiei diabetice. Problematica ridicată de către neuropatia diabetică este cu atât mai pregnantă cu cât această complicație, caracterizată prin leziuni ale nervilor periferici, conduce la pierderea sensibilităților (tactilă, vibratorie, termică și dureroasă) și favorizează apariția ulcerațiilor la nivelul membrelor inferioare.

Prof. Dr. Nikolaos Papanas, vicepreședinte al European Diabetic Foot Study Group, Prof. Dr. Nicolaas Schaper, fost președinte al Grupului Internațional de Lucru pe Piciorul Diabetic, Prof. Dr. Vincenza Spallone, din cadrul Universității din Roma „Tor Vergata”, Prof. Dr. Cynthia Formosa, podiatru și Șef al Departamentului de Podiatrie – Facultatea de Științe Medicale a Universității din Malta, cât și Prof. Dr. Frank Bowling, chirurg podiatru în cadrul Universității din Manchester, au prezentat mesajele lor cheie în urma Congresului Neurodiab 2019, de la București, din perioada 10-12 octombrie.

Despre Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab

Societatea de Neuropatie Diabetică – NeuroDiab a fost înființată în anul 2012, pentru explorarea, promovarea și dezvoltarea domeniului neuropatiei diabetice, în conformitate cu standardele internaționale.

Societatea desfășoară activități de ordin medical și științific, de cercetare și pregătire profesională, sporind accesul la educație medicală continuă pentru specialiștii în neuropatie diabetică și din ariile medicale conexe.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator