Medicii de familie: în această perioadă, mai mult ca oricând, au prioritate la consultații persoanele cu afecțiuni acute

Reprezentanții medicilor de familie precizează, într-un comunicat, că este important ca efortul lumii medicale să fie susținut de toată populația.

Dorim să transmitem pacienților noștri că în această perioadă, mai mult ca oricând, au prioritate la consultații persoanele cu afecțiuni acute. Rugăm pacienții cu afecțiuni cronice să apeleze cu aceeași încredere la medicul de familie, dar să renunțe la solicitările care suportă amânare, precizează medicii de familie, reprezentați de Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF).

Medicii de familie sunt permanent informați cu ultimele date despre epidemie și cunosc foarte bine măsurile de prevenire a îmbolnăvirii la nivelul cabinetelor.

Este foarte important ca efortul lumii medicale să fie susținut de toată populația, prin respectarea unui barem minim de măsuri de prevenire a îmbolnăvirii.

De asemenea, medicii de familie trag un semnal de alarmă cu privire la implicațiile funcționării deficitare a Platformei informatice a asigurărilor de sănătate – SIUI – în condițiile epidemiei cu COVID 19.

Funcționarea defectuoasă a platformei SIUI începând din 09.03.2020 a îngreunat activitatea în cabinetele medicilor de familie, a generat întârzieri ale consultațiilor programate și a făcut dificilă acordarea de consultații pacienților cu afecțiuni acute. Toate acestea în condițiile în care îngrijorarea pacienților, dar și a medicilor față de riscul de îmbolnăvire cu COVID 19 este maximă, iar evitarea aglomerărilor umane reprezintă una dintre măsurile care previn îmbolnăvirea.

„Am informat CNAS cu privire la pericolele pe care această disfuncționalitate le generează și am solicitat măsuri urgente de remediere. Rugăm pe această cale pacienții să înțeleagă situația existentă, să înțeleagă faptul că SNMF a semnalat pericolul informând CNAS, dar rezolvarea acestei situație nu depinde de medicii de familie”, se arată în comunicat.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.