Linie de gardă în neonatologie la Spitalul de Ginecologie din Buftea

Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea va avea, de sâmbătă, o linie de gardă pentru nou-născuți. În spital există în prezent doar două linii de gardă - pentru terapie intensivă și obstetrică-ginecologie.

Până acum, programul medicului era până la ora 14, după aceea bebelușii rămâneau în grija asistentelor, iar în cazurile probelemlor de sănătate un medic venea de acasă sau bebelușul era transferat la spitale din București (Elias și CF2).

Secția de neonatologie este dotată ultramodern și răspunde tuturor nevoilor nou-născuților. Are incubatoare moderne, aparat de ventilație asistată, monitoare funcții vitale, aparate mobile de aspirație, aparate de testare a auzului, mese radiante, glucometru și ecograf.

În spital sunt în prezent două linii de gardă – pentru terapie intensivă și obstetrică-ginecologie.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea are 30.000 de pacienți pe an. În fiecare an crește numărul de nașteri în unitatea medicală. În 2013, de exemplu, au fost 399 de nașteri, iar în 2019 – 690 de nașteri.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea este singurul de acest tip din Ilfov și se află în administrarea Consiliului Județean. Consiliul Județean Ilfov a cerut și a obținut pentru Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea o finanțare pentru extindere – construcția unei clădiri cu trei etaje, cu o amprentă la sol de 750 metri pătrați și dotarea cu aparatura necesară, lucrările fiind preconizate să înceapă anul acesta.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator