Jucării pentru copiii aflați în tratament la Institutul Oncologic București

Asociația Dăruiește Aripi a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a achiziționa jucării destinate copiilor tratați în Institutului Oncologic Profesor Doctor Alexandru Trestioreanu din București

Campania numită Dulapul cu jucării este desfășurată în parteneriat cu Therme București unde, între 4 și 10 noiembrie, vizitatoriivor avea posibilitatea de a face o donație.

Luni, 11 noiembrie, cu ajutorul sumei strânse vor fi cumpărate dulapuri și jucării, care vor fi așezate în secțile de oncologie, pentru a aduce un zâmbet pe fețele copiilor care vin la tratament aici.

Această campanie s-a născut din dorința de a aduce puțină bucurie copiilor care se luptă cu o boală atât de grea cum este cancerul, aflați în tratament la Institutul Oncologic București. Am inițiat diferite acțiuni de strângere de fonduri pentru îmbunătățirea șanselor la viață a copiilor cu cancer din România, dar de această dată, împreună cu echipa Therme București dorim să le oferim copiilor și sprijin afectiv și puțină alinare sub forma unor jucării[…] Este incredibil ce minuni poate face faptul că un medic îi spune copilului, că la sfârșitul tratamentului sau analizelor își poate alege ce jucarie își dorește din acel dulap […] Sper că și în acest caz să mobilizăm cât mai mulți participanți la cauza noastră, mai ales că este vorba despre copii care se confruntă cu o boală cruntă și care, spre deosebire de adulți, nu înțeleg exact ce li se întâmplă și resimt mai acut restricțiile care vin odată cu spitalizarea și tratamentul. Mi se pare extraordinar că în această campanie sunt implicați, în postura donatorilor, și copii.
Alina Pătrăhău, fondatoarea asociației Dăruiește Aripi.

Această inițiativă este parte din multele proiecte derulate de asociația Dăruiește Aripi, de-a lungul celor șase ani de activitate. Printre numeroasele proiecte încheiate sau care sunt încă în desfășurare se numără: constructia si modernizarea secțiilor de oncologie pediatrica si cea de terapie intensiva nou nascuti de la Constanta, modernizarea secțiilor de pediatrie din Constanța și Tulcea, înființarea Registrului Național al Cancerelor la Copii, primul studiu privind rata de supraviețuire a copiilor pacienți cu cancer din România (în parteneriat cu Joint Research Center – Cancer Information Unit al Comisiei Europene, Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, Departamentul de Epidemiologie și Biostatistică al Institutului Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca).

Pacienții tratați în secția de oncologie pediatrică a Institutului Oncologic București reprezintă o treime din patologia malignă diagnosticată în toată țara (513 din 1438 de cazuri înregistrate 2009-2014, conform datelor din Registrul Național al Cancerelor la Copil).

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator