Întâlnirea rețelei europene European network to promote infection prevention for patient safety (EUNETIPS) – Timișoara

În perioada 5-6 decembrie 2019, a avut loc la Timișoara întâlnirea rețelei europene European network to promote infection prevention for patient safety (EUNETIPS), a cărei membră este și Societatea Română de Microbiologie (SRM)

Evenimentul a fost găzduit de doamna profesor Monica Licker, vicepreședinte al SRM. La întâlnire au participat reprezentanți ai 14 societăți naționale de profil din Europa (Germania, Italia, Suedia, Danemarca, Olanda, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Estonia, Serbia, Bulgaria, România) implicate în controlul infecțiilor asociate asistenței medicale (IAAM) și combaterea rezistenței la antimicrobiene (RA).

Printre altele, s-au discutat o serie de aspecte practice legate de unele posibile proiecte comune privind consumul de alcool și dezinfectante din spitale, respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, competența personalului, supravegherea testelor de autocontrol și modul de comunicare a rezultatelor, ghiduri privind curățenia în spitale.

De asemenea, unii din membrii EUNETIPS au vizitat 2 din spitalele timișorene: Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” și Spitalul de pediatrie ”Louis Țurcanu”, unde s-au purtat discuții interactive deosebit de utile cu personalul medical (din laboratoarele de microbiologie, secțiile de terapie intensivă, directorii de îngrijiri), pe tema prevenirii IAAM, organizării Serviciul de prevenire a IAAM (SPIAAM ) și a combaterii RA.

Evenimentul de la Timișoara a reprezentat o bună oportunitate de colaborare și schimb de opinii cu experți în domeniu din alte state europene, de stabilire a unor noi contacte internaționale, precum și de întărire a relațiilor societății noastre pe plan european.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator