Incident hilar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

"Tavanul i-a picat soţului meu în cap. Şi după ce i-a căzut bucata aia de rigips, de tavan fals, a căzut şi prima pisică."

O femeie susţine că o bucată din tavanul fals de pe holul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a căzut pe soțul ei care se afla pe targă. Imediat după aceea, două pisici s-au prăbușit peste acesta. Pacientul nu a fost rănit.

„Tavanul i-a picat soţului meu în cap. Şi după ce i-a căzut bucata aia de rigips, de tavan fals, a căzut şi prima pisică. Ne-am dat pe partea dreaptă cu targa când într-o fracţiune de secundă a căzut şi a doua placă. I-a căzut pe perfuzie şi pe burta soţului, când a doua pisică i-a căzut pe faţă cu ghearele. Nu a fost rănit. I-am dat bucăţile de pe el, de pe targă, dar s-a speriat”, a spus femeia, potrivit informațiilor apărute în presa locală și publicate de agenția News.ro

Aparținătoarea pacientului mai susține că un medic din cadrul spitalului i-a povestit că incidentul nu este unul singular.

Contactat telefonic de News.ro, managerul Spitalului Judeţean, Cătălin Grasa, spune că a aflat de declaraţia femeii din mass-media şi că acest incident, aşa cum a fost relatat de aceasta, nu a fost raportat către conducerea unităţii medicale. El spune că a început o anchetă pentru a lămuri toate aspectele legate de acest caz.

„Am aflat din mass-media. Am demarat o anchetă să vedem cum s-a întâmplat. Nu s-a raportat evenimentul şi trebuie să lămurim toate aspectele. Noi lucrăm la ventilaţie. Vom vedea despre ce e vorba”, a afirmat managerului Spitalului Judeţean Constanţa.

Din punctul meu de vedere, incapacitatea autorităților locale/județene de a rezolva problemele din sistemul de sănătate, de peste 30 de ani, incepe să producă efecte negative.

În cazul unei unități medicale, veche de aproximativ 50 de ani, consider că astfel de evenimente se pot evita doar prin realizarea unor investiții considerabile in reabilitarea completă a Spitalului Județean”
– George Niculescu, prefectul județului Constanța

Potrivit bilanțului pe 2019 publicat de conducerea spitalului la finalul lunii decembrie, în momentul de față sunt în desfășurare lucrări în secțiile Radioterapie, Psihiatrie și urmează să înceapă igienizarea în secțiile Medicală 1, Medicală 2, Chirurgie Plastică și Ambulatoriul de Specialitate situat pe strada Nicolae Iorga.

La Radioterapie, au avut loc lucrări de amenajare a secției (arhitectură, rezistență, electrice, sanitare, detecție și semnalizare, ventilație). Fondurile necesare au fost alocate de către Consiliul Județean Constanța dar provin și de la compania Raja care a sprijinit acest proiect. Acceleratorul linerar de particule a fost instalat în buncărul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța în luna septembrie. Inaintea acceleratorului, în buncăr, a fost adus computerul tomograf simulator.

În secția Clinică Psihiatrie, a fost finalizată reparația acoperișului, iar la interior s-au executat lucrări de reparații la pereti, tavane, pardoseală, grupuri sanitare. Se reabilitează instalațiile sanitare și de încălzire, grupurile sanitare sunt și acestea renovate, toate obiectele sanitare sunt înlocuite, se montează calorifere noi, se înlocuiește toată tâmplăria din lemn cu tâmplărie pvc, se montează linoleum antibacterian, atat în saloane cât și pe holuri.

Surse

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator