Harta cazurilor de gripă în România (actualizată 2 februarie)

În ultima săptămână s-a înregistrat o creștere de peste 99% a numărului de îmbolnăviri de gripă. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a declarat epidemie de gripă în România, pentru al doilea an consecutiv.

Potrivit informării săptămânale emise de CNSCBT, au fost raportate la nivel național peste 7.000 de cazuri de gripă clinică, iar 18 persoane au murit din cauza gripei în acest sezon. Au fost raportate 38 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 23 mai multe față de saptamana precedentă.

  • s-a inregistrat o crestere foarte mare (de peste 99%) a numarului de imbolnaviri fata de nivelul asteptat (media aritmetica a numarului de cazuri raportate in trei saptamani anterioare)
  • activitatea gripala a evoluat cu intensitate inalta, cu extindere nationala, raportandu-se un numar apropape dublu de gripe clinice comparativ cu saptamana precedenta
  • rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%

Sursa: Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate 18 decese confirmate cu virus gripal, din care 12 tip A, subtip (H1)pdm09, 2 tip A, subtip H3, 2 tip B, 1 coinfecție de AH3+B și 1 tip A.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator


Epidemie de gripă: Evitati automedicatia, consultati medicul de familie! | Medic24 - 2020-02-07 17:31:00

[…] În aceste condiții, specialiștii epidemiologi au constatat o evoluție epidemică a gripei. […]