Franța va primi pacienți români pentru intervenții complexe de transplant pulmonar

Spitalul Universitar Foch, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, va primi pacienți români pentru efectuarea transplantului pulmonar

Ministrul Sănătății, Victor Costache, s-a aflat zilele trecute la Paris, acolo unde a avut o serie de întâlniri cu autorități franceze, dar și cu medici români care activează în centrele medicale din Franța.

De asemenea, ministrul s-a întâlnit cu omologul său francez pentru a discuta Memorandumul de Înțelegere care va fi încheiat între Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză în domeniul sănătății.

„Ne-am înțeles cu specialiștii și conducerea unității medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar și care nu se pot rezolva în Romania. Mai mult vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiștii români în domeniul transplantului și al chirurgiei oncologice”, a declarat ministrul Costache după vizita de lucru de la Spitalul Universitar Foch.

Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii sensibile precum marii arși, transplant pulmonar, chirurgie cardiacă pediatrică.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator