Dr. Anca Coliță este noul manager al Institutului Clinic Fundeni

Medicul Anca Coliţă este noul manager al Institutului Clinic Fundeni, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a dispus în data de 28 noiembrie 2019 revocarea din funcţie a doamnei Adriana Cotel, manager interimar al Institutului Clinic Fundeni şi înlocuirea acesteia cu conf. dr. Anca Coliţă.

Adriana Cotel era numită în funcţia de manager interimar conform Legii 95/2006 până la revocarea unilaterală din funcţie, dar nu mai mult de şase luni.

Dr. Anca Colita este medic primar Oncologie și Hematologie pediatrică, şefa Secţiei de Pediatrie de la Institutul Fundeni și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

A urmat Facultatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” (1989-1995), cu stagii de pregătire la Spitalul Hadassah (Israel), Spitalul Universitar Regensburg (Germania), Spitalul de pediatrie „Gianina Gaslini” (Italia). Este cadru universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, medic primar pediatrie, cu supraspecializare in oncologie si transplant medular.

A obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Medicale în urma susţinerii publice, în iunie 2013, a tezei „Tipul celular ca factor prognostic în leucemiile acute la copil”, cond. şt. prof.dr. Constantin Arion. A făcut parte din echipa condusă de prof.dr. Constantin Arion, care a realizat primele transplanturi de celule stem hematopoietice din Bucureşti.

În anul 2004, lucrarea la care a colaborat, „Actualităţi în limfoamele maligne non-hodgkiniene”, autor A. M. Vlădăreanu, Editura Amalteea, Bucureşti (coautor al unui capitol) a fost distinsă cu Premiul „Victor Babeş” al Academiei Române în domeniul Ştiinţelor Medicale pentru anul 2002. De asemenea, în anul 2010 a primit Premiul „Analiza pe grup de pacienţi” în cadrul Simpozionului „Mabthera Olimpics”, Sighişoara. Doi ani mai târziu, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor îi conferea Diploma de excelenţă în semn de recunoştinţă.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator