Cum alegi cel mai bun aparat de tensiune?

Aparatele medicale care monitorizează anumiţi parametrii de sănătate sunt la îndemâna oricui de mulți ani, fiind concepute special pentru a permite atât profesioniştilor din domeniu, cât şi persoanelor obişnuite, să beneficieze de aceste dispozitive chiar şi acasă.

În ultima perioadă, tot mai multe persoane au început să pună un accent din ce în ce mai mare pe sănătate, pentru a avea o viață mai lungă și lipsită de probleme. Printre toate aparatele disponibile pe piață, cel puțin unul ar trebui să se regăsească în locuința dumneavoastră pentru a vă ajuta să monitorizați sănătatea atunci când este nevoie, fără a fi necesar să vă deplasați fizic la un cabinet medical. Cu toate acestea, este bine de știut și de menționat faptul că aparatele nu înlocuiesc vizitele regulate la un doctor. Ele pot fi folosite pentru a verifica starea inițială, însă diagnosticul corect vă fi stabilit doar de către specialist.

Aparatul de măsurat tensiunea, sau tensiometrul, cum mai este cunoscut, este un dispozitiv care nu trebuie să lipsească din nicio casă, dar mai ales în trusa de sănătate a persoanelor predispuse la tensiune arterială. Pe piaţă există multe modele cu diverse tehnologii, iar exactitatea măsurătorilor este cel mai important aspect la care trebuie să fiți atent înainte de a-l selecta pe cel potrivit.

Ce este un aparat de tensiune, ce face și ce tip poate fi?

Tensiometrul, așa cum sugerează și denumirea lui, măsoară tensiunea arterială. Acest instrument este esențial să fie folosit regulat, în special de către persoanele cu afecțiuni cardiace, diabet sau de cei care doresc să-și monitorizeze ocazional sănătatea.

Aparatele de măsurat tensiunea sunt de două tipuri principale, fiecare având avantajele și dezavantajele sale:

  • Aparate manuale. Sunt utilizate în special de către medici sau profesioniști cu experiență, având capacitatea de a citi cu precizie tensiunea arterială. Acestea sunt cele mai precise instrumente disponibile în prezent. Cu toate acestea, nu toată lumea le poate interpreta sau măsura corect, fiind necesare cunoștințe și îndemânare pentru a le folosi.
  • Aparate digitale. Sunt mici, ușor de utilizat, automate. Acestea sunt principalele caracteristici ale modelelor digitale, ele fiind foarte populare în orice familie. Se pot atașa pe braț sau pe încheietură și vor indica în câteva secunde nivelul tensiunii. Nu sunt la fel de exacte ca cele manuale, dar diferența nesesizabilă nu va reprezenta o problemă, având o eroare de aproximativ: presiune ± 3 mmHg, puls ± 5% din valoarea citită.

Este bine de știut faptul că orice aparat medical trebuie achiziționat din locuri sigure şi să aibă certificări care să-i ateste calitatea.

Totuşi, cum se ia tensiunea corect?

Înainte de a măsura tensiunea arterială, este important să fiți atent la următoarele aspecte pentru ca rezultatul să fie cât mai precis:

  • Poziția corectă. Tensiunea arterială trebuie măsurată într-o poziție corespunzătoare, nu întins pe spate și nu în picioare. Persoana va trebui să stea pe canapea sau pe un scaun, cu spatele sprijinit și picioarele pe podea. Dacă folosiți un aparat pentru încheietura mâinii, acesta trebuie să fie la nivelul inimii în timpul măsurării.
  • Evitați consumul de energizante, cafea, alcool sau alimente sărate. Acestea pot influența rezultatele și vor afecta corectitudinea datelor.
  • Aparatul trebuie să fie la nivelul inimii pentru a obține o evaluare exactă.
  • Pentru cele mai precise rezultate, specialiștii recomandă realizarea a 3 măsurători la intervale de 1 – 2 minute, iar media acestora va fi cea mai apropiată de adevăr.

De unde să achiziționezi în siguranță un aparat medical?

Într-adevăr, există multe aparate pe piață care promit același lucru, însă adevărul este că multe din ele au erori semnificative, care pot influența deciziile legate de sănătate. Cautati un magazin cu accesorii medicale care se ocupă strict cu aparate profesionale, cu experiență în acest domeniu.

De exemplu, la Cartomed, modelele de tensiometre oferite sunt de top, iar toți clienții pot fi siguri că aparatele sunt omologate și că se pot baza pe ele atunci când doresc să își verifice starea de sănătate. Aici veți găsi toate echipamentele necesare, fie că dețineți un cabinet profesional sau aveţi nevoie de un aparat medical pentru acasă.

Modernizarea aparaturii medicale în cabinetele private și spitale

Magazinele specializate oferă soluții eficiente și complete pentru modernizarea aparaturii din cabinetele private și spitale. Aparatele disponibile sunt dotate cu tehnologii moderne care se pot conecta la dispozitive mobile, un avantaj pentru stocarea și monitorizarea eficientă a datelor pacienților. Cabinetele private și spitalele vor putea oferi astfel servicii premium, dar și diagnostice mai rapide și mai corecte pentru pacienți.

Tensiometrele sunt cele mai importante aparate pe care orice familie sau persoană ar trebui să le aibă acasă pentru a-și monitoriza starea inimii. De aceea, alegeţi doar aparate medicale performante şi nu vă jucaţi cu sănătatea dvs.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.


 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.