Ce spune ministrul sănătății despre viitoarea lege a vaccinării

Ministrul Sănătății, ​Victor Costache, a declarat marți seară la Digi24 că susține o lege a vaccinării. El a amintit că sunt 17 țări din Uniunea Europeană unde vaccinarea este obligatorie și, probabil, la acest lucru se va ajunge și în România.

Ministrul a precizat că trebuie să existe dezbateri privind implementarea unei astfel de legi. „Nu pot să îmi asum ceva înainte de pronunțare. Ar însemna să arăt o lipsă de respect față de colegii din comisia de sănătate”, a spus Victor Costache.

„La sfârșitul lui februarie, începutul lui martie, avem o dezbatere publică pe vaccinare. Ce este foarte important: să arătăm că vaccinarea este un curent pozitiv. (…) Sunt pentru o lege a vaccinării și trebuie să vedem cum o implementăm, ce înseamnă obligatoriu. Lucrăm cu colegii din comisia de sănătate”, a spus ministrul sănătății.

Potrivit ministrului Sănătății, sunt 17 țări în Uniunea Europeană unde este vaccinarea obligatorie și „probabil se va ajunge la acest lucru și în România”.

Ce este foarte important: să arătăm că vaccinarea este un curent pozitiv. Acum 10 ani a fost o campanie împotriva cancerului de col uterin care s-a soldat oarecum cu un eșec, deoarece comunicarea a fost foarte slabă. Vedeți, o singură campanie prost gândită a dat naștere la acest curent antivaccinare din România. Trebuie să reversăm acest trend și să avem o comunicare mult mai bună. (…) Niciodată un cuplu nu va dori răul copilului, atunci trebuie să fie informați corect. Trebuie să lucrăm pe acest bazin foarte mare de tineri și părinți nehotărâți. Sunt pentru o lege a vaccinării și trebuie să vedem cum o implementăm, ce înseamnă obligatoriu. Lucrăm cu colegii din comisia de sănătate
– Victor Costache, ministrul sănătății.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator