Bucuresti: Campanie de donare de sange initiata la Institutul Clinic Fundeni

O campanie de donare de sânge a fost lansata vineri la Institutul Clinic Fundeni. Angajatii Institutului Fundeni se afla printre donatori.

„Lansăm astăzi în Institutul Clinic Fundeni două campanii foarte importante pentru activitatea medicală. Una este o campanie legată de donarea de sânge, legată de deviza noastră „Iubeşte viaţa! Donează sânge!” A doua este o campanie de prevenţie care se numeşte „Asumă-ţi să fii sănătos!” Este o campanie a Universităţii de Medicină şi Farmacie. (…) În fiecare lună vom avea un comunicat de presă legat de prevenţia prin specialităţile clinice ale institutului”, a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, Alina Tănase, potrivit Agerpres.

Ea consideră campania de donare de sânge una specială, având în vedere că angajaţii institutului vor dona sânge care apoi va fi utilizat pentru pacienţii unităţii medicale.

„Campania de donare de sânge este specială, fiindcă este a angajaţilor Institutului Clinic Fundeni. M-am gândit că, de fapt, noi toţi ne confruntăm în viaţa noastră de zi cu zi cu nevoile pacienţilor noştri de suport transfuzional, nevoi care sunt enorm de mari. S-a tot spus că nevoia de sânge este foarte mare, că Institutul Clinic Fundeni este cel mai mare consumator de sânge, dar, pe lângă aceste cifre, venind de la patul pacientului la care în fiecare zi dedici nişte ore pentru a face rost de suport transfuzional, cred că este extraordinar de important ca noi ca şi colectiv medical să dăm acest exemplu că ne trebuie pentru pacienţii noştri, că ne trebuie atât de tare că nu putem să facem procedurile, nu putem să salvăm aceste vieţi pe care ne-am asumat că le salvăm fără suport transfuzional. (…) În cifre este nevoie de sute de pungi de sânge, de trombocite. Gestul personalului de a dona sânge pentru pacienţii noştri este remarcabil. Şi eu voi dona sânge”, a afirmat medicul.

Conform specialistilor Institutului Clinic Fundeni, pentru a dona sange trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:

✅ femeile sa nu fie insarcinate, in perioada de lauzie sau in perioada menstruala;
✅ varsta cuprinsa intre 18 si 60 ani;
✅ greutate peste 50 kg;
✅ puls regulat;
✅ tensiune arteriala intre 100 si 180 mmHg;
✅ fara interventii chirurgicale in ultimele 6 luni;
✅ fara grasimi sau bauturi alcoolice in ultimele 48 de ore;
✅ fara tratament medicamentos in ultimele 48 de ore.

institutul-clinic-fundeni-donare-sange

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator