București: Alte 3 spitale vor rămâne fără căldură din cauza unei avarii RADET

Astăzi, RADET a anunțat că Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu vor rămâne fără căldură timp de 24 de ore.

În urmă cu doar câteva zile, Spitalul Marie Curie si Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robanescu au fost și ele în aceeași situație.

”Îi cerem Gabrielei Firea este să formeze o celulă de criză la nivelul municipalității, din care să facă parte reprezentanți ai RADET, ai Ministerului Sănătății, ai ISU și ai oricăror instituții care pot interveni în astfel de situații. Este vital ca municipalitatea să intervină și să asigure soluții care să reducă impactul avariilor asupra celor mai vulnerabili dintre cetățeni. Când un spital sau o școală rămâne fără căldură, primăria este obligată să intervină fie cu soluții alternative temporare de încălzire, fie cu soluții de relocare a cazurilor grave, fie cu o planificare optimă pentru minimizarea impactului. Gabriela Firea este responsabilă pentru toți bolnavii și pentru toți copiii care rămân în frig”, a declarat Ana Ciceala, membru în comisia de Sănătate a Consiliului General al Municipiului București și candidat USR la Primăria Sectorului 3.

avarii-radet-fundeni

Avarii RADET anunțate joi, 28 noiembrie

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, au informat, joi, că au verificat situaţia în unităţile sanitare de pe platforma Fundeni, afectate de întreruperea agentului termic şi menţionează că spitalele în cauză au primit înştiinţări de la RADET la peste două ore după ce au efectuat sistările.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia asupra faptului că lipsa agentului termic poate afecta calitatea actului medical şi a solicitat Primăriei Capitalei să ia măsuri urgente cu privire la activitatea şi modului de comunicare al Regiei RADET.

Unităţile afectate vor folosi surse alternative pentru asigurarea căldurii şi a apei calde până la remedierea situaţiei, informează secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof.dr. Horaţiu Moldovan.

Am vorbit cu managerii celor trei unităţi sanitare pentru că am vrut să verific că pot fi asigurate condiţiile necesare continuării îngrijirilor medicale de care au nevoie pacienţii. Spitalele au primit înştiinţări de la compania RADET la peste două ore după ce sistările de agent termic au fost realizate. În toate cele trei locaţii se vor face eforturile necesare şi vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea căldurii şi a apei calde […] Suplimentar, am cerut reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti să verifice la faţa locului care este situaţie şi să îndrume echipele de management pentru a lua măsurile necesare care se impun. Dar este regretabil că evenimente de această natură continuă şi nu putem fi de acord ca, în plină iarnă, pacienţii să fie puşi în astfel de situaţii.
– prof.dr. Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

La faţa locului a fost trimisă şi o echipă din cadrul DSP Bucureşti.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator


Iuliana Gheorghe - 2019-11-29 08:34:37

In acest registru lasati o rubrica unde noi angajatorii putem detalia comportamentul asistentilor medicali,care este abuziv de foarte multe ori in caminele de batrani,gradinite,am avut o tentativa de suicid cu pastilele bolnavilor din partea unei asistente iar cand am sunat la dv sa fie cercetata disciplinar mi sa spus ca Organizatian verifica doar actele lor. Asadar noi le angajam pe baza avizului dv si presuspunem ca sunt evaluate psihologic.