Băiat mușcat de un animal sălbatic, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Un băiat în vârstă de 17 ani a fost muşcat de faţă de un porc mistreţ, fiind internat marţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Parascheva" din Iaşi, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, adolescentul a fost muşcat de porcul mistreţ pe când se afla la vânătoare în judeţul Iaşi.

„El este adus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde se face tot ceea ce înseamnă intervenţie pentru prevenţia rabiei. A necesitat şi o intervenţie minimă pentru reparare chirurgicală dar spitalizarea se va face la Spitalul de Boli Infecţioase. Muşcăturile de animal sălbatic la faţă sunt cele mai periculoase în ceea ce priveşte pericolul transmiterii de rabie. Mistreţul poate să fie purtătorul unui astfel de virus, motiv pentru care necesită toată atenţia”, a declarat pentru Agerpres managerul unităţii sanitare, Carmen Dorobăţ.

Profilaxie antirabică

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” este singurul centru autorizat din judeţul Iaşi pentru urmărirea şi instituirea profilaxiei antirabice.

În cazul rănilor produse prin muşcături de animale, în funcţie de gravitatea leziunii, profilaxia specifică se face cu ser antirabic sau imunoglobuline specifice antirabice şi vaccinare. Serul antirabic este urmat obligatoriu de vaccinarea antirabică.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator