Au fost interzise exporturile de medicamente și de echipamente de protecție (video)

Exporturile medicamentelor și a materialelor sanitare folosite pentru combaterea coronavirus au fost suspendate pentru șase luni. Iată ce alte măsuri au mai fost anunțate astăzi de Guvern.

Tototadă, a fost interzisă până pe 31 martie desfășurarea evenimentelor culturale și de divertisment desfășurate în spații închise cu participarea a peste 100 de perosane.

Noile măsuri adoptate:

 • Interzicerea timp de șase luni a materialelor de protecție personală (măști, costume, mănuși etc.) și a medicamentelor folosite în tratarea coronavirusului.
 • În mod obligatoriu, instituțiile de stat vor organiza programa de lucru decalat, cu începere de la orele 08.00, 09.00 și 10.00, pentru a se evita aglomerarea mijloacelor de transport în comun.
 • În cazul mediului privat cu peste 99 angajați, se recomandă organizări similare. Măsura se aplică în București și în municipiile de județ.
 • Interzicerea evenimentelor cu peste 100 de participanți (teatre, inclusiv cinema-uri din mall-uri). Nu sunt afectate supermarketurile, hipermarketurile, amll-urile, deocamdată.
 • sistarea activității cu publicul în muzee
 • Cursurile sunt sistate, cu excepția celor online.
 • În ceea ce privește căminele de studenți, fiecare universitate va decide singură, în funcție de situație. De exemplu, ele pot rămâne deschise pentru studenții care lucrează
 • Vor fi folosiți polițiști pentru fluidizarea traficului în orașele aglomerate, și pentru escortarea spre centrele de carantină a celor sosiți din zonele roșii.
 • La Ministerul de Interne s-a înființat Celula de criză pentru punctele de trecere a frontierei din vestul țării. S-a suplimentat numărul medicilor epidemiologi, pentru a face față procedurilor de la graniță.
 • Au fost făcute angajări de urgență, inclusiv din rândul medicilor specialiști din promoția 2019, pentru a lucra la direcțiile de sănătate publică
 • Ministerul Sănătății coleborează cu Ministerul Apărării Naționale. MAN sprijină cu personal militar medical și sanitar activitatea DSP-urilor, mai ales la triajul efectuat la granițe

Întâlnire pentru evaluarea impactului financiar asupra României

Prima reuniune a Grupului de Lucru Interinstituțional pentru evaluarea impactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei Covid-19 – (GLI-ECOROM), va avea loc miercuri la ora 16.00, la Palatul Victoria.

La această reuniune vor participa Ludovic Orban, prim-ministrul României, coordonatorii Grupului de lucru, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului și Cosmin Marinescu, consilierul prezidențial pentru politici economice și sociale, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, Elena Doina Dascălu, prim-vicepreședintele ASF, Daniel Dăianu, președinte al Consiliului Fiscal, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Victor Costache, ministrul Sănătății, Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, Cristian Stănică, președintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, Simona Moagăr-Poladian, directorul Institutului de Economie Mondială.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator