Anunțul făcut de fostul ministru al sănătății, Sorina Pintea. „Viaţa este imprevizibilă”

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a anunțat că a fost diagnosticată cu o boală gravă autoimună. Aceasta a ales să se trateze în ţară, având încredere în sistemul medical.

Anunțul ministrului a fost făcut pe pagina sa facebook, unde a precizat că urmează tratament cu cortizon şi cu imunoglobuline, afecșiunea de care suferă fiind dermatomiozită.

„Viața este imprevizibilă! Imediat după instalarea mea la Ministerul Sănătăţii, mai exact pe data de 5 martie 2018, din cauza lipsei imunoglobulinelor, am activat Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene. În ultima parte a mandatului, am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019, am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care şi cel cu imunoglobuline. Eu am încredere în sistemul medical din România, aşa că am ales să mă tratez la noi în ţară, într-un spital de stat”, a scris fostul ministru al Sănătăţii.

Sorina Pintea spune că tratamentul a avut efect și în acest moment boala este în remisie.

„În momentul de faţă, boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicaţii pentru dispariţia din spaţiul public”.

Fostul ministru al Sănătăţii este tratată de profesorul Ruxandra Ionescu de la Spitalul Sf. Maria, iar la Baia Mare este urmărită de ”două doamne remarcabile, dr. Gabriela Ieremia şi dr. Cristina Truica”.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.