Anul 2020 va fi anul asistentului medical și al moașelor

Pe 24 mai 2019, în cadrul celei de-a 72 a Adunare Mondială a Sănătății, ce a avut loc la Geneva, s-a anunțat că anul 2020 va fi Anul Internațional al Asistentului medical și moașei.

Pentru prima data în istorie, națiunile lumii se vor uni în celebrarea beneficiilor aduse de asistenți medicali și moașe, sănătății populației globale.

OMS este mândră să nominalizeze anul 2020 ca fiind Anul Asistentului Medical și Moașei. Aceste două profesii din domeniul sănătății sunt de neprețuit pentru sănătatea oamenilor de pretutindeni. Fără asistenți medicali și moașe, nu vom putea atinge Obiectivele de Dezvoltare Durabilă sau Acoperirea Universală cu Servicii Medicale. În timp ce OMS recunoaște rolul fundamental al acestora în fiecare zi, anul 2020 va fi dedicat evidențierii sacrifiiciilor enorme și a contribuțiilor asistenților medicali și moașelor, precum și asigurării abordării problemei reducerii de personal din cadrul acestor două profesii vitale. Doresc să mulțumesc Consiliului Internațional al Asistenților Medicali și campaniei Nursing Now pentru creșterea statutului și a profilului asistenților medicali și sunt mândru să contribui la recunoașterea muncii acestora.
– Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al Adunării Mondiale a Sănătății (OMS)

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator