Accesul vizitatorilor a fost limitat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța

Primăria Constanţa a anunțat că au fost luate măsuri speciale la Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa pentru reducerea riscului de îmbolnăviri prin afecţiuni respiratorii acute. Accesul vizitatorilor a fost limitat, iar bolnavii sunt izolaţi pe tipuri de afecţiuni pentru prevenirea răspândirii infecţiilor.

Potrivit spitalului constănțean, doar în primele două săptămâni ale lunii ianuarie s-au prezentat 112 pacienți cu afecțiuni respiratorii, jumătate dintre aceștia fiind spitalizați.

„Am înregistrat în ultima perioadă peste 40 de cazuri de gripă. Chiar dacă nu ne confruntăm cu o epidemie, am luat măsura de restrângere a vizitelor şi încercăm să izolăm bolnavii pe tipuri de afecţiuni. Recomandăm populaţiei să păstreze regulile de igienă, să evite locurile aglomerate, mai ales pentru copiii mici care nu au imunitatea formată. Gripa are perioadă de incubaţie foarte scurtă. Cei care intră în contact cu virusul prezintă febra, tuse, dureri musculare, osoase, dureri ale globilor oculari. La apariţia primelor simptome este bine ca pacienţii să se prezinte la medic pentru stabilirea tratamentului adecvat”, a declarat managerul Spitalului Municipal de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis.

Spitalul Municipal de Boli Infecţioase Constanţa are 220 de paturi, laborator propriu specializat pentru bolile transmisibile şi compartiment de Terapie Intensivă cu linie de gardă care funcţionează la capacitate maximă.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator


Pascu Magda - 2020-01-27 16:13:23

Buna ziua va rog sa-mi spuneti e posibil sa se dea drumul la tratamentul fara interferon in luna februarie sau cand?precizez ca am fost diagnosticata cu HCV..fibroza 4 anul trecut si de atunci tot astept....mai asteptam???