Se pregătește Registrul unic național al asistenților medicali

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a prezentat, luna aceasta, stadiul dezvoltării platformei informatice care va găzdui noul Registru unic national al asistentilor medicali.

Membrii Consiliului Național al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România au fost informați cu privire la stadiul dezvoltării platformei informatice care va găzdui noul Registru unic national al asistentilor medicali.

Obiectivul OAMGMAMR este de a veni în sprijinul membrilor cu o platformă adaptată cerințelor actuale tehnologice, de securitate și de protecție a datelor cu caracter personal, dar și în susținerea unei relații deschise cu membrii organizației, cu instituții și cu publicul larg, platforma urmând a beneficia de o componentă care va permite accesul celor interesati la un set de date de interes public. Totodată, registrul va facilita extragerea de date și rapoarte statistice necesare susținerii și dezvoltării politicilor de resurse umane, precum și schimbul de informații cu autoritățile statelor membre.

Anul 2020, desemnat Anul internațional al asistentului medical și al moașei

În cadrul ședinței Consiliului Național, organizată în perioada 20-21.11.2019, s-au prezentat direcțiile de acțiune internaționale pentru pregătirea Anului 2020, desemnat Anul internațional al asistentului medical și al moașei în cadrul celei de-a 72 Adunări a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care s-a desfășurat în luna mai 2019, la Geneva.

În acest sens, OAMGMAMR își propune o serie de acțiuni de promovare, printre care organizarea conferinței anuale naționale și internaționale 2020, cu un număr estimat de 600 participanți, susținută financiar de către Ordin, acordarea de premii de excelență pentru profesioniștii noștri, organizarea în parteneriat cu Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN) a unui program de instruire în leadership pentru un grup țintă de asistenți medicali, la care se adaugă acțiuni ale filialelor în plan local, inclusiv încheierea de parteneriate pentru promovarea profesiei.

OAMGMAMR va contribui, de asemenea, la elaborarea primului studiu global privind asistenții medicali care va fi lansat de OMS la data de 7 aprilie 2020, urmând ca după adoptare, organizația să sprijine și diseminarea concluziilor raportului în plan național.

Procedurile de practică au fost finalizate de către Ordin de un grup de specialiști din domeniu, activitate susținută financiar de către Ordin. În prezent, documentația este transmisă pentru punct de vedere filialelor teritoriale ale organizației și ulterior vor fi supuse adoptării prin ordin al ministrului sănătății.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator