Ministerul Sănătății: Este în pregătire proiectul tehnic al spitalului regional de urgență Cluj

Ministerul Sănătății a finalizat cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj“, urmând să fie organizată licitația pentru elaborarea proiectului tehnic.

Construirea spitalelor regionale reprezintă o prioritate a echipei noastre. Am avut o discuție cu reprezentanții departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar și pentru a vedea ce putem face să urgentăm pașii ce trebuie realizați până la sfârșitul anului. Vom sustine respectarea calendarului depunerii cererilor de finantare, pentru a semna cat mai curând posibil contractele de finantare cu AMPOR si asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore, a declarat Victor Costache, Ministrul Sănătății.

Potrivit acestuia, este în pregătire procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al spitalului regional de urgenta Cluj.

Dintre spitalele regionale, proiectul Spitalului Regional de Urgență din Iași este cel mai avansat, pentru care s-a trimis la AMPOR cererea de finanțare în luna octombrie, și, în paralel, MS a demarat procedura de achiziție publică pentru achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic.

De asemenea, in luna noiembrie, la solicitarea MS, au fost aprobați, prin hotărâre de guvern, indicatorii tehnico – economici pentru spitalul regional de urgenta Craiova. Până la începutul lunii decembrie 2019, se va transmite la AMPOR si cererea de finanțare pentru spitalul regional de urgență Craiova.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator