Vitamina D în dezvoltarea copilului, profilaxia rahitismului și obezitatea la copii

Despre obezitate, rahitism, vitamina D in profilaxie sau tratament, despre copilul epocii fast-food, al sedentarismului și nu numai.

Campania de Informare și Educare pentru părinți desfășurată de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” continuă cu evenimentul cu tema “Profilaxia Rahitismului și Obezitatea la Copii”.

Conferința va fi susținută de:

Conf. Dr. Mihai Craiu – Medic primar pediatrie la INSMC
Dr. Ioana Ardeleanu – Medic primar pediatrie la INSMC, Șef de lucrări la UMF „Carol Davila”.
Dr. Laura Matei – Medic Specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice la INSMC.

În cadrul evenimentului vom discuta despre:

– Rolul Vitaminei D în dezvoltarea copilului
– Administrarea vitaminei D și profilaxia rahitismului la copii
– Profilaxia malnutriției
– Recuperarea nutrițională a copilului
– Principiile unui stil de viata sănătos în mediul familial
– Profilaxia și excesului ponderal la copii
– Diabetul zaharat de tip 1 și 2 la copii

Participarea este gratuită, iar pentru a va rezerva locul în sală trebuie să trimiteți un e-mail cu datele dumneavoastră (nume, prenume, localitate, adresă de e-mail, număr de telefon) la adresa: confirmari@insmc.ro.

Accesul la eveniment se face doar în baza confirmării pe e-mail din partea organizatorului.

O sesiune promițătoare în care vom discuta despre ce facem bine in dieta copilului și ce ar putea fi schimbat. Dr Laura Matei este expertul INSMC in această patologie care își pune amprenta majoră pe copiii, adolescenții si adulții tineri din România.

Apoi despre rolurile vitaminei D, în și dincolo de rahitism sau de impactul asupra creșterii osoase. Dna dr Ioana Ardeleanu va expune argumentele unei profilaxii corecte a rahitismului și eu voi discuta despre câteva mituri legate de vitamina D, mituri apărute in diverse circumstante patologice, fără legătură cu rahitismul. Si nu in ultimul rând aș dori să vă arăt când prea mult din ceva BUN devine dăunator….

Vă așteptăm cu drag.

Dr. Mihai Craiu

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator