Prof. Adrian Streinu-Cercel: „Tratamentul” cu vitamina C este o afirmație FALSĂ

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a precizat, miercuri seara, la un post de televiziune, că un așa zis „tratament” cu Vitamina C al infecțiilor cu coronavirus este o afirmație falsă.

Potrivit acestuia, cea mai ușoară formă de prevenire este limitarea deplasărilor.

„În principal, plămânul este afectat de acest virus şi în mod secundar celelalte organe. (…) Pentru a funcţiona avem nevoie ca toate organele să fie oxigenate la valori maximale, iar această oxigenare a organelor interne se produce cu ajutorul plămânului. Plămânul este cel care permite accesul oxigenului în alveole (…) şi din păcate acest virus nu face altceva decât dezlipeşte pneumocitele, celulele care sunt specifice plămânului, de pe membrana bazală şi practic fără pneumocite nu se poate face acest transfer de gaze, practic omul se sufocă văzând cu ochii. Şi atunci în terapie intensivă noi intervenim cu un aparat de ventilaţie special, plus suport respirator de plămân artificial şi practic scoatem sângele din organismul pacientului, îl trecem prin nişte filtre şi pe urmă îl reintroducem oxigenat, evident că aceste proceduri se fac cu nişte costuri care sunt uriaşe, dar reuşim să salvăm vieţi” a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator