OMS anunță cea mai gravă epidemie de rujeolă din lume. Peste 6000 de decese într-un singur an

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat, marți, că „cea mai gravă epidemie de rujeolă din lume” a ucis peste 6.000 de oameni într-un singur an, în Republica Democratică Congo. OMS a solicitat fonduri suplimentare pentru a stopa epidemia.

În 2019, „peste 18 milioane de copii sub 5 ani au fost vaccinaţi” în toată ţara şi au fost raportate „aproximativ 310.000 de cazuri suspecte” de rujeolă. Statisticile menționate de OMS arată că un sfert din cazurile de rujeolă înregistrate vizează copiii de peste cinci ani, care sunt cei mai vulnerabili.

Potrivit OMS, „27,6 de milioane de dolari au fost mobilizaţi”, dar „mai este nevoie de încă 40 de milioane de dolari” pentru un plan de răspuns de şase luni care vizează mai ales extinderea imunizării la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

Epidemia a fost agravată de acoperirea scăzută de imunizare a comunităţilor vulnerabile, de malnutriţie, de sistemele de sănătate publică slabe, de focare ale altor boli cu potenţial de epidemie, de accesul dificil al populaţiilor vulnerabile la îngrijirile de sănătate şi de insecuritatea care a împiedicat luarea de măsuri în unele zone.

Pe lângă rujeolă, RDC luptă împotriva unei epidemii de Ebola care a ucis deja 2.233 de oameni din 3.390 de cazuri înregistrate.

focar-epidemie-rujeola-2020
Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator