Modernizare la standarde europene pentru Secția de Neurologie a Spitalului Județean Galați

Secția de Neurologie a Spitalului Județean Galați a fost modernizată, oferind dotări ultramoderne și îngrijire specializată. Următorul pas: trombectomia, pentru tratament AVC avansat.

Secția de Neurologie și Unitatea de Terapie Acută a Accidentului Vascular Cerebral (Stroke) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Galați au fost modernizate și dotate la cele mai înalte standarde, oferind astfel pacienților acces la un tratament rapid și eficient, a anunțat, luni, Consiliul Județean Galați.

„Unitatea de Terapie Acută a Accidentului Vascular Cerebral dispune acum de opt paturi noi, fiecare echipat cu monitor de supraveghere, injectomat și console de oxigenoterapie. De asemenea, secția beneficiază de dotări ultramoderne, precum saltele antiescară, macara medicală pentru pacienții supraponderali, dispozitive pentru igiena mâinilor și un laborator performant de explorări funcționale. Personalul medical, instruit specializat, asigură un tratament rapid și eficient”, au transmis reprezentanții CJ Galați.

Secția Clinică de Neurologie a fost, la rândul ei, modernizată, oferind pacienților saloane dotate cu băi proprii, televizoare, frigidere și butoane de alarmă pentru un plus de confort și siguranță. De asemenea, unitatea dispune de săli dedicate pentru tratamentul sclerozei multiple, bolii Parkinson și recuperarea neurologică post-AVC.

Trombectomia, următorul pas pentru tratamentul AVC

Potrivit Consiliului Județean Galați, modernizarea infrastructurii medicale vine în contextul recunoașterii internaționale a Secției Clinice de Neurologie, care a obținut două premii Gold Award din partea Societății Europene de AVC pentru performanțele în tratamentul accidentului vascular cerebral.

„În tratamentul AVC, fiecare secundă contează. Cu această unitate modernizată, pacienții vor beneficia de îngrijire rapidă și specializată, direct în secția dedicată, fără a mai aglomera Terapia Intensivă. Salvăm vieți, îmbunătățim recuperarea pacienților și oferim condiții moderne pentru tratament. Acesta este încă un pas important în strategia noastră de a transforma Spitalul de Urgență Galați într-o unitate de referință la nivel național”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Un alt obiectiv important este implementarea procedurii de trombectomie, o intervenție revoluționară prin care trombul care blochează circulația cerebrală este extras, crescând astfel șansele pacienților la o recuperare completă.

La Spitalul Județean Galați, de la debutul programului de tromboliză, au fost realizate 460 de proceduri, multe dintre acestea ducând la remiterea completă a simptomelor neurologice. Modernizarea Secției de Neurologie și a Unității Stroke face parte dintr-o strategie amplă de investiții în sistemul medical local, menite să asigure un act medical de calitate, la standarde europene, pentru pacienții din Galați și din regiune.

În România, accidentul vascular cerebral (AVC) este prima cauză de invaliditate şi a doua cauză de mortalitate în rândul populaţiei. Statistica arată că un român din șase va suferi un accident vascular cerebral.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.


 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.