Investiție nouă! Investigații RMN la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara

Un nou aparat de investigaţii prin rezonanţă magnetică (RMN) va fi amplasat la subsolul Spitalului Municipal "dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, autorităţile locale apreciind că investiţia, care aparţine unei firme private, va aduce un plus se calitate în ceea ce priveşte diagnosticarea bolnavilor.

În prezent, există aprobarea Consiliului Local pentru organizarea licitației de închiriere a spațiului aflat la subsolul spitalului, după aceea, firma care câștigă licitația va amenaja spațiul, iar apoi va fi montat și pus în funcțiune aparatul RMN.

„Din punctul nostru de vedere, această solicitare ne va aduce mai multe avantaje: piața concurențială creează premisele ca prețurile investigațiilor imagistice prin rezonanță magnetică (RMN) să scadă, spitalul încasează niște bani din chirie, iar pacienții beneficiază de prețuri mai bune. Suntem deschiși și venim în întâmpinarea oricărui investitor privat, mai ales a celor care aduc la spitalul nostru servicii pe care noi nu le oferim – cu cât mai mulți investitori, cu atât mai bine!”, spune Radu Budae, managerul Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

La rândul său, primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a menţionat că administraţia locală este interesată de asigurarea unor servicii medicale de calitate pentru toţi locuitorii oraşului.

„Ne interesează să oferim locuitorilor municipiului Hunedoara servicii medicale de calitate. Dintotdeauna m-a preocupat spitalul şi, ori de câte ori am avut ocazia, am aprobat investiţiile necesare aici. Astăzi, este vorba despre un investitor privat”, a precizat edilul local, citat de Agerpres.

Spitalul municipal din Hunedoara numără peste 600 de paturi şi deserveşte mai mult de 100.000 de locuitori, într-o zonă care mai include oraşul Călan şi comunele limitrofe.

În ultimii doi ani, Primăria Hunedoara a câştigat două proiecte de reabilitare energetică şi modernizare ale unităţii medicale, în valoare de 7 milioane de euro. Dintre acestea, spitalul va este beneficiarul unui proiect de 5 milioane de euro, alte 2 milioane de euro fiind destinate pentru ambulatoriul de specialitate.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator