În doi ani, Spitalul Universitar de Urgență va avea cel mai performant centru de radioterapie

În luna noiembrie au început lucrările de construcție a viitorului centrul de radioterapie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București. Termenul de execuție, conform contractului, este de maximum doi ani

Centrul va avea o structură și o dotare cum au toate centrele moderne din Europa, respectiv două acceleratoare, un CT simulator, un IRM, dar și brahiterapie.

Valoarea contractului este de 69, 3 milioane de lei.

“Astăzi am predat amplasamentul către constructor și, în cel mult doi ani, la Spitalul Universitar de Urgență București vom deschide cel mai modern centru de radioterapie public din țară de care vor beneficia bolnavii cu afecțiuni oncologice. Având în vedere specificul de multidisciplinaritate al spitalului nostru, Centrul de Radioterapie pe care-l construim și-l dotăm va permite pacienților oncologici să efectueze tratamente moderne într-un singur loc, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze în alte unități medicale pentru radioterapie. Va fi un centru dotat și amenajat conform standardelor europene, unde specialiștii noștri vor folosi tratamente de ultimă generație și aparatură de înaltă performanță, totul, în beneficiul bolnavilor care au nevoie de acest tip de terapie”, a declarat managerul SUUB, Șef Lucrări Dr. Adriana Nica.

În cadrul Clinicii de Oncologie de la Spitalul Universitar de Urgență București sunt tratați peste 500 de pacienți noi anual pentru care se administrează tratamente curative și paliative. Se estimează că aproximativ 40% din cazurile noi vor necesita radioterapie în scop curativ sau paliativ.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator