Ce este și cum se manifestă melasma (pete maronii pe piele)

Melasma se manifestă prin apariţia pe piele a unor pete pigmentare de culoare maronie, cu localizare preponderent la nivelul feței.

Melasma se manifestă prin apariţia pe piele a unor pete pigmentare de culoare maronie, cu localizare preponderent la nivelul feței (frunte, pomeţi, bărbie, deasupra buzei superioare) și rareori pe alte zone ale corpului (gât, braţe, piept, trunchi).

Este una dintre cele mai frecvente afecţiuni în rândul femeilor, cu vârste cuprinse între 20 și 55 ani.

Cauzele cele mai frecvente sunt expunerea neprotejată la ultraviolete, tratamentele anticoncepţionale, dezechilibrele hormonale, sarcina, stresul etc.

Cele mai bune rezultate, privind tratamentul melasmei, se obţin prin aplicare de preparate topice cu substanţe depigmentate, dar mai ales prin peeling-uri chimice, coordonate de un medic dermatolog.

Perioada rece a anului este ideală pentru tratarea melasmei datorită faptului că peeling-urile chimice nu sunt indicate în anotimpurile însorite.

Profitaţi de perioada toamnă-iarnă pentru a scăpa de petele de pe față și cereţi sfatul unui dermatolog.

Dr. Zvonko Trailovic
Medic specialist dermavenerologie, Clinica Polisano

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator