Campanie de testare gratuită pentru depistarea virusului hepatitic C

Societatea de Boli Infecțioase si HIV/SIDA, a demarat o amplă campanie gratuită pentru depistarea virusului hepatitic C.

Obiectivele acesteia sunt informarea, educarea populației generale privind riscurile nediagnosticării și netratării infecției cu virus hepatitic C, precum și reșterea ratei de diagnosticare în rândul populației la risc.

Campania de testare gratuită din București, județele Suceava și Iași se va derula în perioada decembrie 2019 – iunie 2020, timp în care se vor organiza sesiuni de lucru cu medicii de familie parteneri în proiect, medicii specialiști și autoritățile din Sănătate.

În opinia Societății de Boli Infecțioase și HIV/SIDA, colaborarea acestei echipe este esențială pentru stabilirea unui diagnostic corect, instituirea tratamentului și respectarea protocoalelor de prescriere a terapiei, precum și pentru îndrumarea pacienților cu VHC către accesul la tratament.

Depistată la timp, Hepatita C se poate vindeca, prevenind astfel cazurile grave de boală, precum ciroza hepatică sau cancerul hepatic produse de acest virus. Depistarea timpurie este cheia acordării tratamentului medical de succes și stoparea răspândirii infecției.

Vor fi testați gratuit 50,000 pacienți la risc, cu teste rapide de sânge, pentru depistarea virusului hepatitic C.

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator