București: Conferință pe tema rezistenței la antibiotice

Tema rezistenței la antibiotice, o problemă majoră de sănătate publică este dezbătută în acest an în cadrul Conferinței Naționale a Societății Române de Microbiologie (SRM).

Conferința are loc sâmbătă, 16 noiembrie, între orele 12:30-14:30, la Palatul Patriarhiei din București.

Evenimentul prezintă, ca în fiecare an, tema rezistenței la antibiotice, o problemă majoră de sănătate publică, și accentuează importanța utilizării corecte și evitării excesului de antibiotic. Abordarea ”One Health” se referă la integrarea programelor și activităților din domeniul sănătății umane, veterinare și de mediu, care să reducă și să prevină răspândirea rezistenței la antimicrobiene care afectează activitățile umane la nivel global.

Pacienții cu infecții cauzate de bacterii rezistente stau mai mult timp internați, necesită tratamente costisitoare și au risc mare de deces. În 2016, la nivel global, 490.000 de oameni s-au îmbolnăvit de tuberculoză multidrog rezistentă, iar rezistența la antimicrobiene începe să îngreuneze lupta împotriva infecției HIV, a tuberculozei și a malariei.

La eveniment vor fi prezentate date privind rezistența bacteriilor la antibiotice și consumul de antibiotice din România pentru anul 2018, precum și situația la nivelul Uniunii Europene.

În anul 2016, la nivel global, 490.000 de oameni s-au îmbolnăvit de tuberculoză multidrog rezistentă, iar rezistența la antibiotice începe să îngreuneze lupta noastră împotriva infecției HIV, a tuberculozei și malariei.

Este important să conștientizăm utilizarea corectă a antibioticelor și evitarea excesului, pentru a contribui la stoparea acestui fenomen!

Fișiere atașate

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.