A fost semnat contractul de finanțare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași

Etapă importantă pentru proiectul Spitalului Regional de Urgență Iași.

Victor Costache, ministrul Sănătății și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei au semnat luni, 30 decembrie 2019, la sediul Guvernului României, contractul de finanțare pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Iași.

Astfel, se asigură finanțarea primei faze de dezvoltare a proiectului prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 500, 8 mil Euro, suma urmând a acoperi toate cheltuielile aferente proiectării, construcției, dotării și operaționalizării Spitalului Regional de Urgență Iași.

Astăzi am semnat, în prezența vicepremierului, dna Raluca Turcan, primul contract de finanțare pentru cel mai avansat dintre spitalele regionale si am reusit atingerea unui obiectiv important din Programul de guvernare, urgentarea proiectelor mari de infrastructură. Vom continua colaborarea cu Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional pentru semnarea în cel mai scurt timp și a celorlalte două contracte de finanțare, pentru construirea Spitalelor Regionale de Urgență din Cluj și Craiova
– Victor Costache, ministrul Sănătății

Ministerul Sănătății împreună cu Ministerul Fondurilor Europene continuă discuțiile pentru extinderea sprijinului Comisiei Europene pentru realizarea acestor proiecte majore.

Spitalele regionale vor reprezenta un model de eficiență în acordarea asistenței medicale în România și vor contribui la creșterea calității servicilor de sănătate acordate pacienților.

spitalul-regional-de-urgenta-iasi-puz-urbanism

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator