Video: Interviu cu dr. Mihai Craiu pe tema vaccinării la copii

Cei mai mulți oponenți vocali ai vaccinării nu au niciun fel de pregătire medicală, spune dr. Mihai Craiu, medic pediatru, într-un interviu la Europa FM.

Acesta a mai precizat că nu lipsa pegătirii medicale descalifică opiniile anti-vaccinare, ci faptul că ele sunt argumentate prin jumătăți de adevăr. Acest mod de argumentare este numit, în engleză, cherry picking (a culege doar acele informații care îți convin și a le ignora pe celelalte).

Medicul sfătuiește pacienții să își selecteze cu atenție sursele de informare și să apeleze în primul rând la medicul de familie. Este, însă, optimist și spune că „realitatea este perfectibilă”. Scăderea gradului de vacinare nu se datorează în exclusivitate acestor grupuri vocale, ci poate fi imputat și statului român și administratorilor sistemului de sănătate publică.

Proasta aprovizionare cu vaccinuri, dezinteresul legislativ și lipsa sprijinului acordat familiilor fără venituri sau cu educație precară sunt doar câteva dintre defectele actualului sistem.

Interviul integral poate fi urmărit mai jos (aproximativ 90 de minute).

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

Subiecte pe Medic24.ro:

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator