Transplanturi autologe de celule stem hematopoietice la Spitalul Universitar de Urgență București

În Clinica de Hematologie și Transplant a Spitalului Universitar de Urgență București au avut loc, recent, două transplanturi autologe de celule stem hematopoietice la doi pacienți în vârstă de 66 de ani, respectiv 68 de ani, au comunicat reprezentanții SUUB.

Procedurile s-au desfășurat în Compartimentul de Transplant Medular coordonat de conf. dr. Horia Bumbea, șeful Clinicii de Hematologie fiind prof. dr. Ana-Maria Vlădăreanu.

Evoluția celor doi pacienți este favorabilă urmând să fie externați zilele viitoare.

Spitalul Universitar de Urgență București a început activitatea de transplant încă din anul 2018, acest lucru fiind posibil și datorită implicării Asociației „Dăruiește Viață”, care a amenajat Compartimentul de Transplant și Pretransplat. Investiția a fost făcută în anul 2015, iar punerea în funcțiune s-a realizat în anul 2018. Asociația Română de luptă Împotriva Leucemiei (ARIL) a contribuit, de asemenea, la dotarea compartimentului.

În următoarea perioadă sunt programate alte proceduri de transplant de celule stem hematopoietice care vor fi făcute în Clinica de Hematologie și Transplant Medular de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență spun că în perioada următoare acest program va fi extins, odată cu amenajarea Băncii de Țesuturi și Celule.

Referințe

spitalul-universitar-transplanturi-autologe-de-celule-stem-hematopoietice

Abonamente Medic24

Actualitatea medicală din surse verificate. Un singur email pe săptămână.

 

Opinia ta contează!

Potrivit legislației, nu vom publica comentarii ce conțin denumirea comercială a unor medicamente, dispozitive medicale sau suplimente alimentare. De asemenea, respingem categoric comentariile cu limbaj necivilizat, opiniile care îndeamnă la ură, homofobie, rasism, sau cele care aduc atingere imaginii altor persoane.

separator